Kako naj bi izgledalo sodelovanje z arhitektom za notranjo opremo?

Po ugotovitvi stanja in izmeri prostorov se pogovorimo o vaših željah in materialih, ki bi jih želeli vključiti v prostor. Nato najprej narišemo 3D načrt prostora, v katerega potem kar najbolj funkcionalno umestimo pohištvo. Projekt notranje opreme vam predstavimo s 3D načrti, s čimer vam ponudimo prvi vpogled v prostor glede na predlagane rešitve.

Po izrisu morebitnih sprememb pride na vrsto izbira materialov in barv, ki bodo v prostoru uporabljeni. Da bo notranja oprema prostora kar najbolj estetsko in barvno usklajena, vam na tej stopnji izdelamo tudi 3D vizualizacijo, ki vam nudi realen pogled v prostor še pred dejansko izvedbo projekta.

S 3D načrti in 3D vizualizacijo prostora se izognete morebitnim napakam glede funkcionalnosti, barvne usklajenosti in estetske dovršenosti v vašem prostoru, hkrati pa vam je omogočena predstava o končni velikosti že opremljenega prostora. Glede na vaše želje vam lahko priporočimo preverjene izvajalce, da bo vaš prostor po izvedenem projektu resnično dobro služil svojemu namenu.

V primeru, da objekt še ne stoji se je smiselno sestati že pred začetkom postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja.. Pri izrisu notranje opreme namreč že v začetni fazi, torej pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja, predvidimo tudi vso opremo in razsvetljavo v prostoru ter tako že v samem začetku dobimo vpogled v vse detajle, na podlagi katerih lahko ustrezno načrtujemo vse potrebne instalacije. Na ta način se izognemo kasnejšemu spreminjanju instalacij (električna napeljava, voda, odtoki, …), do katerega lahko pride zaradi nepravočasnega načrtovanja notranje opreme.