Notranje oblikovanje

Notranje oblikovanje in notranja oprema

Notranja oprema ponuja neskončno možnosti – od izbire popolne barve barve do izbire pravega pohištva. Obstaja nešteto načinov, da naredite svoj dom ali pisarno popolno za svoje potrebe in želje. Toda kljub temu, da je na voljo toliko izbir, se lahko hitro znajdete v stiski, kako izbrati prave elemente in jih ustrezno povezati v rdečo nit. Tu vam priskočimo na pomoč mi, saj poskrbimo za kakovostno in celovito notranje oblikovanje, ki vam je pisano na kožo.

Estetika in funkcionalnost z roko v roki

Vedno si vzamemo čas, da razumemo vašo vizijo in slog, nato pa skupaj z vami ustvarimo prostor, ki bo hkrati eleganten in funkcionalen. Pomagamo izbrati pravo pohištvo in barve, prav tako pa vam priskočimo na pomoč tudi z nasveti glede postavitev in razsvetljave. Pri tem imamo poleg estetike vedno v mislih tudi funkcionalnost, saj verjamemo, da se morate v prostoru počutiti dobro in udobno. Ne glede na to, ali iščete popolno preobrazbo ali le nekaj preprostih nasvetov, vam lahko notranji oblikovalec pomaga ustvariti prostor, ki je edinstven za vas.

Kaj obsega notranje oblikovanje?

Notranje oblikovanje oziroma načrtovanje notranje opreme vključuje celostno zasnovo prostora. Poskrbimo namreč za načrtovanje pohištva, ki obsega tudi določitev materialov in barv, načrtovanje osvetlitve, izbor svetil in svetovanje pri dekoraciji.

Kdaj vzpostaviti kontakt s projektantom notranje opreme?

V primeru novogradnje je smiselno, da nas projektanta za notranjo opreme vključite že fazi izdelave idejnega projekta. Pomagamo vam lahko namreč ustvariti bolj jasno sliko, kaj želite in kaj vam je zares pomembno. Običajno so za uporabnika ključni ravno detajli in postavitve notranje opreme, ki sicer v fazi idejne in PGD dokumentacije še ne bi prišli v ospredje, medtem ko lahko s projektom notranje opreme o tem začnemo razmišljati že zelo zgodaj.

Če ste gradbeno dovoljenje že pridobili, je smiselno, da projektiranje notranje opreme poteka vzporedno s PZI dokumentacijo, saj bodo vse inštalacije prilagojene glede na postavitev notranje opreme.

Če gre za prenovo ali adaptacijo, potem s samo izvedbo ni dobro prehitevati. Projekt je potrebno izdelati do konca, da so jasni vsi detajli, in šele nato začeti z izvedbo. Kasnejša spreminjanja prinesejo samo dodatne stroške.

Poglejte naše zadnje projekte:

Pošljite nam neobvezujoče povpraševanje in v najkrajšem času vas bomo kontaktirali.